Évkezdő tájékoztató levél

Évkezdő tájékoztató levél

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020/2021. nevelési évben a kisgyermekek beszoktatása és visszaszoktatása az óvodáinkban a járványügyi készültségre való tekintettel nem a megszokott módon fog történni. Kérem megértésüket és együttműködésüket annak érdekében, hogy a gyermekük minél könnyebben elfogadja az új élethelyzetet és mihamarabb jól érezze magát az óvodai környezetben.

BESZOKTATÁS SZABÁLYAI:

A beszoktatás egy lehetőség, nem kötelező minden gyermek számára. Igénybevételének módjáról minden esetben kérem konzultáljanak a csoportos óvó nénikkel,ha még nem tették ezt meg.

Azon gyermekek, akik szeptember 1-én első alkalommal lépnek az óvodába csak 3 napnál nem régebbi orvosi igazolással érkezhetnek.

Aki nem rendelkezik ilyen igazolással, nem kezdheti meg a beszoktatást az óvodában. Ezen igazolás bemutatása KÖTELEZŐ, a házi orvosnál az egészséges rendelés során beszerezhető. Ezen szabály betartása a fenntartó elvárása.

A valamennyi beszoktató csoportunk csak délelőtt, előre egyeztetett idősávban fogadja a gyermekeket és a hozzátartozókat, a szülők maximum 1 órát tartózkodhatnak a helyszínen. A csoportszobában egyszerre legfeljebb 3 gyermek és 1-1 hozzátartozója lehet jelen. A gyermeket csak egy hozzátartozó kísérheti be.

Fontos, hogy a hozzátartozók csak a higiéniai előírások betartásával jöhetnek be az óvoda területére. A testhőmérséklet mérést, kézfertőtlenítést követően szájmaszk viselése (szülő/hozzátartozó részére) feltétele a bemenetelnek és fontos a megfelelő távolságtartás is (1,5 m). A csoportszobába belépés csak lábvédőben lehetséges.

A bejáratoknál kézfertőtlenítők vannak elhelyezve, ezek használata mindenki számára kötelező.

A déli étkezésnél és az utána következő csendes pihenő időszakában a hozzátartozók NEM tartózkodhatnak az óvodában.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK:

A Gazdagréti Óvoda mind három épülete a szokásosnak megfelelően reggel 6,00 – 18,00 között várja óvodásait.

Jelenleg a saját pedagógiai programunk, szervezeti és működési szabályzatunk, valamint a járványügyi készültség idejére kiadott polgármesteri utasítás alapján szervezzük óvodai életünket.

Pillanatnyilag nincs a gyermekcsoportokon belül rendkívüli létszámkorlátozás, így a törvényi határok betartása a kötelező (Minden gyermek a saját csoportjában,saját óvónénijével tölti a napot.). Figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, a jogszabályok, ajánlások változását, és annak megfelelően igazítjuk a helyi szabályokat. Rendkívül fontos, hogy az óvodáinkba kizárólag csak egészséges gyermekeket fogadunk.

Az intézményeinkben továbbra is fokozottan ügyelni kell az egészségügyi szokások betartására, amelyek mind az alkalmazottakra, mind a szülőkre egyaránt érvényesek! Ezek az intézkedések alapvetően továbbra is a megelőzést szolgálják.

Az óvodai ellátás igénybevételének – higiéniai és biztonsági – feltételei az intézményeinkben a következők 2020. Szeptember 1.-től visszavonásig:

Az óvodakezdés első napján, valamint 2 napnál hosszabb hiányzás esetén írásbeli nyilatkozatot kell tennie a szülőnek gyermeke egészségi állapotáról, illetve minden nap megmérjük a gyermekek testhőmérsékletét. Amennyiben meghaladja, a normál értéket (37 C ) , a gyermek nem jöhet óvodába.

Az épületbe, udvarra a szülők csak szájmaszkban léphetnek be, e nélkül nem áll módunkban a szülőket az intézményünkbe beengedni!

Érkezéskor kollégáink továbbra is segítenek a gyermekek fogadásánál. Kérjük, Önöket fogadják el, hogy az intézményben továbbra is korlátozott a mozgás MINDANNYIUNK egészsége védelmében.

A gyermekeket létszámkorlátozással, de a csoport öltözőjében fogadjuk. Számítsanak arra, hogy jelen helyzetben ez némileg több időt fog igénybe venni, ezért kérjük, legyenek türelmesek egymással és a lehető legkevesebb időt töltsék az öltözőben, illetve az intézményben.

Az öltözőkben, egy időben maximum 5 gyermek és kísérője tartózkodhat- a székhely intézményben 3 gyermek és kísérője - ezt játékos kártya alkalmazásával szabályozzuk és segítjük.

A szülő és/vagy hozzátartozó a jelen járványügyi helyzetben az óvoda egyéb helyiségeibe NEM LÉPHET BE és NEM HASZNÁLHATJA.

Lehetőleg egyedül érkezzen gyermekével, és a lehető legrövidebb időn belül kérjük elhagyni az játszóudvart és az épületet.

Fogadja el, hogy az óvoda jelen időszak alatt nem lehet a társadalmi érintkezés színtere.

Érkezéskor továbbra is csak az óvodai élethez feltétlenül szükséges ruházatot, ágyneműt, illetve ha nagyon szükséges az „alvókát” hozzák magukkal.

A gyermekek otthonról játékot nem hozhatnak be az óvodába.

Az elválás megkönnyítése érdekében kérjük, hogy gyermekeiket készítsék fel erre a különleges helyzetre és a gyors búcsúzásra.

Az óvodába továbbra sem lehet tortát behozni, azonban gyümölcsöt igen ,mert a szükséges karantén,fertőtlenítés biztosítását megoldjuk.

A csoportos, közösségi rendezvényeket, zsúfolt programokat az intézményeink továbbra is mellőzik,(családi délután, nyílt nap, kirándulások, koncertek, bábelőadások) további intézkedésig nem tartunk. A családlátogatások is az átmeneti időszakban elmaradnak.

Az egyes épületeinkben működő délutáni külön foglalkozások megtartását az Önkormányzat nem engedélyezi.

Az épületek továbbra is zárva lesznek a következő időpontok kivételével:

6,00 – 9,00 között,

12,30 – 13,00 között,

15,00 – 18,00 között, de természetesen a köztes időben csengetés után kollégáim rendelkezésre állnak.

A folyamatos fertőtlenítések miatt a gyermekeket legkésőbb 9. 00 órára kérjük behozni a szülőknek az óvodába!

A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében lehetőleg azok a gyermekek vegyék igénybe a délutáni pihenést, akiknél a felügyelet nem megoldható. Így elkerülhető az ágyak egymás melletti zsúfolt elhelyezése.

Ebéd után hazajáró gyermekeket a szülők a bejárati ajtónál vehetik át, ebben az időben az épületbe belépniük nem szabad.

Kérjük csengetés után TÜRELMESEN várakozzanak, amíg kollégánk megérkezik!

A biztonságos működés érdekében augusz­tus utolsó hetében ÚJBUDA Önkormányzata ismételten ingyenesen biztosította számunkra a COVID-19 szűrést. A szűrésen az elmúlt napokban túlestünk és valamennyi dolgozónk negatív lelettel rendelkezik.

Reméljük, Önök is mindent megtettek annak érdekében, hogy a fertőzés veszély lehetőségét a minimálisra csökkenthessük.

Mi továbbra is bízunk az Önök korrekt és megfontoltan kitöltött nyilatkozataikban és Várjuk Önöket és gyermekeiket az Óvodáinkban.

Budapest, 2020. Augusztus 29.

Jánosné Szedlacsek Éva

intézményvezető

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA