Víz világnapja 2017

  Víz világnapja március 22.

A Vigyázz Rám! c. balatoni környezetvédelmi társasjátékot a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a Nők a Balatonért Egyesület (Nabe) bocsájtja rendelkezésünkre, a Nabe Budapesti csoportja szervezésében.

A víz világnapja alkalmából 2017. 03. 22.-27. Egyedül elsőként játszhatnak Budapesten a mi óvodánk gyermekei a „Vigyázz rám!” nevű, nagysikerű balatoni környezetvédelmi társasjátékkal. Minden épületben más-más napokon próbálhatják ki a csoportok.

Március 22. szerda Pitypang épület

Március 23. csütörtök Aranykapu épület

Március 27. hétfő Szivárvány épület

Az első napon március 22-én Szauer Rózsa a Nabe elnöke mutatja be a társasjátékot.

„VIGYÁZZ RÁM!” környezetvédelmi társasjáték

A Nők a BalatonértEgyesület szakértő pedagóguscsapata a társasjátékot, a Balaton természeti-környezeti értékeinek megismertetése céljából kívánja a gyermekek kezébe adni.

Érdekes, kedvcsináló játék a „Vigyázz rám!”, mely szórakoztató formában fejleszti kicsikben és nagyokban egyaránt azt a képességet, hogy ismerjék és becsüljék meg környezetüket és tegyenek is megóvása érdekében. A „Vigyázz rám!”környezetvédelmi társasjáték 4-12 éves korosztály számára különböző szinten biztosítja a játék örömét, miközben rejtett formában sokrétű ismeretanyagot nyújt a Balaton természeti, környezeti és kulturális értékeiről. A játékosok egyénileg hajtogatott hajóikkal körülvitorlázzák a tavat,– kiegészítő kártyák segítségével kérdésekre válaszolnak, feladatokat hajtanak végre. A kisebbek elsősorban a játék örömét élvezik, miközben megtanulják a növények, állatok és a balatoni települések nevét. A nagyobbak átélhetik a felfedezés izgalmát, megtanulva egyúttal a kulturált viselkedés formáit. Ez a társasjáték elősegíti a felfedezés izgalmát, az egymástól való tanulás lehetőségét. Ezzel szeretnénk hozzájárulni a környezetbarát, környezettudatos neveléséhez.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA